Super Bowl XXXIV

Super Bowl XXXIV (eller Super Bowl 34) var en Super Bowl-match mellan St Louis Rams och Tennessee Titans i National Football League (NFL), mästare för den ordinarie säsongen 1999. Rams vann mot Titans med 23-16. Matchen spelades den 30 januari 2000 i Georgia Dome i Atlanta, Georgia. Den är mest ihågkommen för matchens sista utspel, där Mike Jones från St Louis tacklade Kevin Dyson från Tennessee vid en yardlinjen när tiden gick ut, vilket hindrade Tennessee från att göra en touchdown som kunde ha avgjort matchen.

Spelet

Båda lagen spelade inte bra i början av matchen. Louis gick in i "Red zone" (de sista 20 yards) på Tennessees planhalva sex gånger i första halvlek, men gjorde bara fyra mål - tre field goals och en touchdown. De missade ett försök till field goal och var tvungna att avbryta ett annat på grund av en dålig snap. Tennessee missade också ett field goal i första halvlek. Detta gav St Louis en ledning med 16-0 i halvtid. I den andra halvleken kämpade sig Tennessee tillbaka, med två touchdowns - men gjorde bara extrapoäng på en av dem, och kvitterade sedan matchen med ett field goal. St Louis gjorde sedan ett mål i bara en spelomgång och tog ledningen igen, 23-16, med mindre än två minuter kvar. Med bara en time-out kvar försökte Tennessee köra in i End zone för att göra en touchdown som kunde ha avgjort matchen om de gjort extrapoängen. Men efter att ha använt sin time-out med bara sex sekunder kvar, hade det sista spelet Kevin Dyson som tacklades vid en yardlinjen. Tiden rann ut och St Louis vann matchen.

Mest värdefulla spelare (MVP)

St Louis quarterback Kurt Warner utsågs till matchens mest värdefulla spelare (MVP).