Quokka, Setonix brachyurus, är ett litet pungdjur som är ungefär lika stort som en stor katt. I likhet med andra djur i makropodfamiljen, t.ex. känguruer och wallabies, äter quokka gräs och små växter och är huvudsakligen nattaktiv. Den lever på några små öar utanför västra Australiens kust, främst på Rottnest Island nära Perth och Bald Island nära Albany. Ett litet antal lever på fastlandet i det skyddade området Two Peoples Bay, som de delar med Gilbert's Potoroo. Quokka är den enda medlemmen av släktet Setonix.